Herkkyydestä

Hevosen herkkyys on kiehtonut minua siitä lähtien kun olen tähän uljaaseen eläimeen saanut ensi kertaa tutustua.
Herkkyys on aina ollut iso osa myös minua. Herkkyyden kanssa eläminen nuorella iällä oli aika ajoin haastavaa ja vei minua tilanteisiin joissa itseni suojaaminen on ollut tärkeintä selviytyäkseni.
Veljeni siirryttyä taivaallisin joukkoihin, sain kokemuksia pimeyden ja valon leikistä jossa oli tutustuttava molempiin puoliin jotta matka pystyi jatkumaan. Niin kuin meillä kaikilla, matkallemme sattuu mitä erilaisimpia haasteita, oppiläksyjä, joita selvittämällä matka itseen syventyy ja kehittyy.
Tutustuessani rakkaaseen vaimooni, sain ensikokemukseni hevosten maailmasta. Se tuntui heti jotenkin tutulta ja turvalliselta, helpolta.
Monille se tutuin tie tutustumisessa hevosiin, on nousta selkään ja opetella ratsastamaan. Itsekin tein aluksi niin mutta hyvin pian ymmärsin allani olevan hevosen olevan minulle täysin vieras.
Menin hevosen selkään ja koskin häneen kysymättä lupaa, tein päätöksiä ilman että hevosella oli mahdollisuus vaikuttaa tilanteeseen.
Näistä kokemuksistani tunnistin matkani hevosten kanssa jatkuvan, ensin hevosuutta opiskellen ja vain olemalla ja observoimalla.
Olemalla oma herkkä itseni.
Antamalla hevosen olla oma herkkä itsensä.
Eettinen hevosmiestaito Apple Tree Ranchilla oli sitä mitä noiden kokemusten jälkeen eniten kaipasin. Kati Riesen ja hänen hevosensa antoivat minulle mahdollisuuden oppia lisää itsestäni, hevosista, kaikesta elollisesta. Sain vahvan kokemuksen että jokainen sielu on samanarvoinen, riippumatta siitä oletko ihminen, hevonen tai vaikka lammas.
Rakasta kaikkea elollista niin kuin itseäsi rakastat, arvostaen ja armahtaen. Opin tekniikoita joilla edistää suhdetta hevoseen mutta kaikista tärkeintä minulle oli kuitenkin tunnistaa mistä energiasta käsin hevosen kohtaan ja kuinka se vaikuttaa kohtaamiseen.
Sama toimintamalli toimii myös meidän ihmisten välillä.
Mistä energiasta käsin kohtaat toisen ihmisen?
Miten tunnistan kohtaamani ihmisen energian?
Miten voin olla armollinen omille energioille?
Entä armollinen kohtaamani ihmisen energioille?
Tunne Rakkaus. Koe Rakkaus. Näe Rakkaus. Ole Rakkaus.
Ylläolevilla lauseilla ja sanapareilla leikittelen kohdatessani ihmisiä ja joiden pohjalta myös Herkkä Hevosmies toimii ja elää. Joku haluaa puhua asiakkaista, joku rooleista tai titteleistä, joku laumasta tai hierarkiasta.
Herkkä Hevosmies puhuu ihmisestä. Hevosesta. Kaikesta elollisesta. Sielusta.
Hevonen on työparini, ystäväni ja yhdessä me tarjoamme Teille mahdollisuuden tehdä löytöretki sydämeesi, hevosen, sinun tai molempien.